• 0
  Vaša korpa
  Korpa je prazna.

LED napajanja

Napajanje za LED trake uglavnom rade na naponu od 12-24V mada postoje i led trake na 220V. Važno je pridržavati se specifikacija vaših LED traka i odabrati odgovarajuće napajanje kako biste osigurali pravilan rad i trajnost traka. Također je važno proveriti električnu sigurnost i pridržavati se svih lokalnih elektroinstalacijskih standarda i propisa pri instalaciji napajanja za LED trake. Prvo morate saznati koji napon je potreban za vaše LED trake. To obično možete pronaći u tehničkim specifikacijama traka ili na samim trakama.

Evo nekoliko primera:

 

 1. Napajanje s fiksnim naponom: Možete koristiti napajanje koje ima fiksni izlazni napon od 12V ili 24V, ovisno o potrebama vaših LED traka. Ovo je najjednostavnija opcija.
 1. LED napajanja za led trake (tkzv driveri): Ako želite precizniju kontrolu nad svetlom i želite smanjiti moguće oscilacije napona, možete koristiti LED napajanja koja su posebno dizajnirana za napajanje LED traka. Obično imaju veću stabilnost napona.
   
 2. Napajanje s promenljivim naponom: Možete koristiti dimabilna LED napajanja koja imaju izlazni napon koji možete podesiti na vrednosti između 12V i 24V. Ovo vam omogućuje prilagođavanje svetlosti LED traka prema vašim željama.
   
 3. Napajanje putem baterija: Ako želite koristiti LED trake na mestima gde nema stalnog izvora napajanja, možete koristiti baterije koje daju napon između 12V i 24V. Međutim, važno je osigurati da baterije imaju dovoljno kapaciteta za podršku LED trakama i da se redovno pune ili menjaju.
   

Solarno napajanje: Ako želite koristiti LED trake na mestima gde nema pristupa konvencionalnom napajanju, možete razmotriti solarno napajanje.

56 proizvoda

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.